e
Banner

Etiketler: binali yıldırım



3. havalimanı 2016’da hizmete açılacak


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Havayolu

Türkiye’de havacılığın hız kesmeden büyüdüğünü söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ilk etabını 2016'dan itibaren açmayı hedeflediklerini söyledi.





'TAV olarak 3. havalimanı ihalesine girmeye mecburuz'


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Havayolu

Sani Şener, yeni yapılması planlanan ve hazırlıkları son aşamaya gelen İstanbul Üçüncü Havalimanı için ihaleye girmeye mecbur olduklarını ve buna tek başına yeterli olduklarını söyledi.

 




En büyük katkı denizcilik sektörüne


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Denizyolu

Barbaros Denizciler Derneği'nin (BADER) etkinliğine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasının başında Suriye'deki sürece dair değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, bu bölgede yaşananların bir insanlık ayıbı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:





Uluslararası Lojistik Konferansı 18-19 Ekim



Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde iki günlük “Uluslararası Lojistik Konferansı” düzenlenecektir.

 




YHT 8 milyon kişi taşıdı


Yayın: 29-10-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya YHT hatlarında bugüne kadar 8 milyonun üzerinde yolcu taşındı"

 




Ankara-İstanbul YHT açılış tarihini açıkladı



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray Projesi'nin aylık şantiye toplantılarını takip etmemdeki amaç, projelerin belirlenen ve taahhüt edilen tarihe yetiştirilmesidir" dedi.

 




Atatürk Havalimanı küçülecek


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Havayolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3'ncü havalimanının yapılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı yönündeki haberlerle ilgili ''Havalimanı yapıldıktan sonra Atatürk Havalimanı da daha küçük ölçekli olarak hizmete devam edecek'' dedi.





İzmir yılda 700 milyon TL kazanacak


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir in, Türkiye ekonomisine önemli girdi sağlayan şehirlerden biri olduğunu belirterek, İzmirin her türlü altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi.





Kamerun ile sivil havacılıkta işbirliği



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kamerun ile gelişen ilişkileri taçlandırmak için doğrudan uçuşların başlayacağını açıkladı.





Türkiye'de duble yollar 16 bin kilometreye ulaştı


Yayın: 19-11-2012
Kategori: Karayolu

Bakan Binali Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığının 2013 yılı bütçesini sundu.